Испанският защитник Серхио Регилон продължава да е основно име в новинарските емисии, след като в неделя помогна да бъде спасен човешки живот по време на мача между Нюкасъл и Тотнъм. Левият бек на Спърс първи сигнализира на съдията, че нещо се случва на трибуните на "Сейнт Джеймсис Парк", а благодарение на наблюдателността му, както и бързата реакция на рефера и лекарския екип, до трагедия не се стигна.

"Бързо си дадох сметка какво се случва. Видях, че на трибунтие има легнал човек, а друг му прави сърдечен масаж. Казах на съдията, че умира човек, а той помисли, че протестирам и почти ми вдигна жълт картон. Говорих му на английски и на испански. Казах му - "Извадете бързо дефибрилатор, моля ви", разказва за случката Регилон.

"Ако нямаше дефибрилатор, не знам какво щеше да се случи. Надявам се, че никога повече няма да ми се случи нещо подобно. Преживях го наистина тежко", добави още той.

Случката, за която Регилон говори, стана малко преди края на първото полувреме. Тогава срещата бе прекъсната за известно време, а в крайна сметка човекът от трибуните бе стабилизиран и откаран в болница.

Д-р Том Причард, който е бил на съседната трибуна на стадиона, видял какво се случва и бързо отишъл да помогне.

"Използвахме дефибрилатора, който бе донесен бързо, а освен това лекар от спешна помощ също се появи почти светкавично, също както и кардиолог, така че успяхме с общи усилия да върнем човека към живота", разказва д-р Причард.

"Когато се върнах на мястото си на стадиона, дори не бях забелязал, че мач не се игра. Всичко свърши добре заради общите усилия - не бях само аз, а още един мой приятел лекар, както и останалите, които изредих, а също и клубния доктор на Нюкасъл", добавя той.