Новото и най-скъпо попълнение на Кардиф Емилиано Сала вероятно е мъртъв, след като частният самолет, с който е пътувал към Уелс, е изчезнал от уредите за следене на въздушното пространство над Ламанша.

Страховете за смъртта на аржентинеца се увеличават, тъй като минаха часове, откакто няма никакъв контакт с него или самолета.

Бившият нападател на Нант само преди три дни подписа за рекордните в историята на Кардиф 18 милиона евро, а в неделя пътува до Франция, за да се сбогува със съотборниците. И да си вземе багаж за новия си дом. В понеделник вечер трябваше да пристигне в Уелс, а днес да тренира за първи път с тима от Висшата лига.

Сала е 28-годишен аржентински нападател, който направи три поредни силни сезона с Нант, вкарвайки по 12 гола в шампионата на Франция.

На борда на самолета са били двама души, а машината е изчезнала около Нормандските острови в понеделник късно вечерта. Издирването е прекратено в 4 часа тази сутрин българско време и се смята, че машината е паднала във водите на Ламанша.

Най-вероятно търсенето ще бъде подновено, но шансовете за откриване на двамата пътници са минимални. Всякаква връзка с тях в момента е невъзможна. Шефът на издирването в Нормандските острови категорично, заяви че е песимист и не очаква някой на борда да е жив.

 Става ясно, че по време на полета е имало силен дъжд, но не такъв, който да затрудни пилота на самолета.

По-рано в понеделник Сала публикува снимка с бившите си съотборници от Нант със заглавие "чао"...

Снимка: Twitter

Малко преди 14 ч българско време във вторник, полицията на остров Гърнзи в Ламанша обяви, че търсенето продължава с пет самолета и две моторници.

Няма и следа от издирваните хора и самолет...