Решителни дни предстоят за отбора на Левски, който до края на този месец трябва да е финансово изряден, ако иска да получи професионален лиценз за следващия сезон.

Под финансово изряден се има предвид клубът да няма задължения към играчи, агенти и служители към последния ден от месец март, като в това число не влизат плащанията, за които е постигната договорка за разсрочване.

Според "Мач Телеграф" на "Герена" се нуждаят от около половин милион лева, които са осигурени с помощта на фенската кампания "Левски е вечен".

Тя генерира над един милион лева в рамките на 40 дни, като се очаква именно тези средства да се окажат спасителни за професионалния статут на Левски.

Основното задължение, което застрашава лиценза е над бившия играч на тима Насиру Мохамед. Той осъди клуба за почти 800 000 лева, но се е съгласил да получи половината сума като първоначален транш, а остатъка на вноски.

Именно около 400 000 лева от належащите плащания на "сините" трябва да отидат в сметката на Мохамед, който безспорно ще се окаже най-кошмарният трансфер в новата историята на клуба, най-вече заради последствията от неговто разтрогване на договора.

Левски има да плаща и на четирима свои бивши играчи, всички от тях юноши на клуба.

Въпреки заканите си да не правят спънки на Левски и да проявят разбиране в разсрочването на сумите, Стивън Петков, Живко Атанасов, Илия Юруков и Илия Димитров не са сторили това.

Те искат своите пари накуп, като общо на четиримата се дължат около 150 000 хиляди лева.

Задълженията на Левски към Петър Хубчев няма как да застрашат лиценза на клуба, защото "сините" за изплатили в срок вноските си към бившия треньор към днешна дата.

Макар дългът към него да е най-сериозен, двете страни постигнаха договорка за месечни вноски. Подобен компромис със "сините" направиха и доста от бившите играчи, разбягали се от клуба в последните две години на финансова криза.