Двата най-големи отбора в българския футбол, "Левски" и ЦСКА, са близо до безпрецедентно за историята на спорта у нас обединение. През следващата седмица столичните грандове ще се опълчат срещу решението на Изпълкома на БФС за нов петгодишен договор за телевизионните права на родното първенство, съобщават от "Труд".

"Левски" и ЦСКА имат основна заслуга за рейтинга на телевизионното излъчване на първенството и това е причината да настояват за ново разпределение на парите, след като месечния абонамент за потребителите на футболния продукт за пореден път бе увеличен с 1 лева и вече е 9 лева на месец.

Съществува шанс Михаил Касабов, изпълняващ временно ролята на президент на БФС, да не се подпише под нов ТВ договор, въпреки решението на Изпълкома.

От стадион "Георги Аспарухов" дори обмислят по-сериозни протести като недопускане на камери на домакинските мачове на клуба. "Сините" имат изготвено предложение до премиера Бойко Борисов за това как да се решат проблемите и да изчезнат конфликтите на интереси. 

Според двата най-титулувани клуба в страната, решението е взето "на тъмно" - без предварително допитване до клубовете, както и без презентация от страна на футболния съюз както на продукта, така и на търга за правата.