Революционно решение зарадва феновете в Англия, които броят дните до рестарта на Висшата лига.

Той ще е на 17 юни с мачовете Астън Вила - Шефийлд Юнайтед и Манчестър Сити - Арсенал, след което остават още 90 двубоя от последните девет кръга на сезона.

Програмата ще стане ясна довечера, когато клубовете и ръководителите на Висшата лига ще настанят мачовете по дни и часове.

Но вече бе подчертано, че 33 от 92-та двубоя ще се излъчат по свободни за гледане канали. Това означава, че за тях фенът не е принуден да плаща отделно абонамен, пакет с допълнителни pay-per-view услуги и т.н.

Футбол по телевизията в Англия е скъпо удоволствие от повече от 20 години, след като Висшата лига се превърна в най-лъскавия продукт на играта.

Но сега, като жест към феновете, които няма да могат да идат на стадионите, а ще гледат от дома мачовете, огромен брой от тях ще са масово достъпни.

Всички 92 мача ще се излъчват на живо по различни канали - Sky Sports, BT Sport, BBC Sport и Amazon Prime са ги разделили, като Sky има най-големия дял.

Именно тази медия обаче, изградила концепцията за платените отделно с абонамент футболни излъчвания, пуска цели 25 двубоя в свободни за гледане честоти до края на сезона.

Тя ще загуби голяма сума от това, но със сигурност ще спечели симпатии за следващия сезон, преди който абонаментите отново ще са нужни.