Победа с 3:0 над Сейнт Мирън доближи Рейнджърс само на точка от първата титла за клуба от 10 години насам. За последно “сините” триумфираха като шампиони на Шотландия през 2011 година, а сега се нуждаят от точка в оставащите си шест двубоя, за да грабнат така жадувания трофей.

Всъщност има сценарий, в който тимът на Стивън Джерард ще бъде коронясан като шампион още утре. За да се случи това трябва вечният съперник и хегемон в местния футбол в последното десетилетие Селтик да не спечели гостуването си на Дънди Юнайтед в неделя. 

В очакване на голямото събитие, хиляди фенове на Рейнджърс нарушиха правилата за COVID-19 в Шотландия и обсадиха клубния стадион “Айброкс” преди днешния двубой. Димки, факли и песни на победата, макар и от другата страна на трибуните на съоръжението пък сякаш окрилиха още повече футболистите на клуба, които взеха двадесет и осмата си победа в тридесет и два двубоя.

Останалите четири са равенства, а головата разлика е главозамайваща - 77:9. 

Райън Кент откри в 14-ата минута днес, а само две по-късно Алфредо Морелос удвои. Синът на румънската икона Джика Хаджи, Янис, пък добави третия финален гол в 46-ата минута.

Ако Селтик все пак победи утре, то мотивацията пред Рейнджърс следващия кръг ще бъде още по-голяма, защото предстои гостуване именно на стадиона на вечния враг, а да вдигнат титлата там със сигурност би било още по-сладко.