В началото на сезона Франк Рибери пристигна във Флоренция със статута на истинска суперзвезда, но престоят му в местния Фиорентина е напът да приключи разочароващо.

Причината е обир на дома му, извършен докато Рибери играеше за Фиорентина срещу Парма в неделя.

От дома му не е изчезнало нищо толкова важно, както споделя самият играч, но страха за безопасността на семейството му може да го накара да напусне Флоренция.

"Жена ми се прости с няколко чанти, малко бижута, но благодаря на Господ, това не е нещо важно. Шокира ме самата мисъл, че сме ужасяващо уязвими.

Хубавото в случая е, че жена ми и синовете ни бяха в безопасност в Мюнхен. Но сега мога ли аз да бъда спокоен тук, днес, след случилото се? Моето семейство е над всичко и заради него ще взема мерки за бъдещето", сподели Рибери.

Той също така благодари на клуба за подкрепата, но изрази разочарованието си от града, с което пък си навлече гнева на доста фенове на "виолетовите".

Те изразиха подкрепа към опитния французин, но му напомниха, че гневът му не трябва да се насочва към града и клуба. Подобни обири са честа практика, най-вече в Англия, където докато футболистите играят мач, крадци нахлуват в домовете им.

Все пак 37-годишният играч, който от началото на сезона има 14 мача и три гола за Фиорентина, може да погледне към нова стъпка в кариерата си, а френските медии веднага го свързаха с любимия му Марсилия.