Преотстъпеният от Левски бразилски нападател Ривалдиньо реализира първия си гол в румънското първенство, след като вкара победното попадение за успеха на Виторул с 2:1 над Университатя Крайова.

Срещата в Констанца бе изгледана от трибуните от бащата на футболиста - легендарният нападател на Барселона и "селесао" Ривалдо. Ривалдиньо реализира в 56-ата минута, когато атака, започната от сина на Георге Хаджи - Янис, премина през сина на Йонел Ганя - Георге, който подаде към Ривалдиньо и за бразилеца не бе проблем да реализира, останал очи в очи с вратаря на Университатя.

За Ривалдиньо, който премина в състава на Виторул през зимния трансферен прозорец, това е общо трети гол в румънския футбол и попадение във втора поредна среща. 23-годишният нападател вече записа два гола в мачовете за купата на Румъния, като те бяха срещу Херманщад и отново срещу Университатя Крайова в началото на този месец.

"Направих добър мач. Не започнахме силно срещата, но след това намерихме ритъма си и сме щастливи от тази победа. Нашата цел е да завършим в тройката на класирането. Дали баща ми е тук да ме гледа, това е без особено значение, защото искам да вкарвам във всеки мач. Но съм щастлив, че сега той е тук. Харесва ми във Виторул и никъде не съм се чувствал така преди. Научих много от треньора Хаджи и екипа му", каза Ривалдиньо след срещата.

Бащата на футболиста Ривалдо също не скри задоволството си от гола на наследника си.

"Това бе класически отборен гол. Много хубаво попадение. Много е хубав целият проект, който се развива тук, благодарение на Георге Хаджи и светът трябва да знае повече за академията тук", каза Ривалдо.

С победата на Университатя Виторул събра 29 точки и заема четвърто място в класирането, като е само на една за отбора от Крайова, който е трети.

Цял мач на пейката за гостите остана бившият играч на Славия, Левски и Локомотив Пловдив Радослав Димитров.