Световноизвестното футболно предаване FIFA Football подготвя редица репортажи за играта у нас.

Предаването се излъчва в над 150 страни по целия свят, а герои в някои от следващите епизоди ще са лица и отбори от Бъглария.

Специален филм е подготвен за столичния гранд ЦСКА и бурните последни 10 години на "Българска армия".

Краткият филм ще проследи пътя на "червените" от шампионската титла през 2008-а и отнетия евролиценз, смените в ръководството, изпадането до третото ниво на родния футбол и завръщането обратно в челните места на елита.

Снимка: FIFA Football

В него ще бъде показана базата на "червените" в Панчарево, както и кадри от от снощния мач срещу Витоша (Бистрица), който ЦСКА спечели с 3:0.

Освен това ще бъдат включени и специални интервюта с Кирил Десподов, треньора Нестор Ел Маестро, уредника на музея Александър Манов и лидера на емблематичния Сектор "Г" - Иван Велчев Кюстендилеца.

Снимка: FIFA Football

Епизодът за ЦСКА ще бъде излъчен в края на този месец, а екипът на Dir.bg в лицето на Деян Веселинов и Динко Гоцев, бе потърсен за съдействие в събирането на информация и коментар по актуалната тема.

Снимка: FIFA Football

От FIFA Football направиха и филм с Емил Костадинов, който ще бъде излъчен през 2019-а, в серия репортажи посветени на 25 години от Мондиала в САЩ.

Снимка: FIFA Football

Материали ще има и за двама от най-популярните ни футболисти в последните години - Димитър Бербатов и Валери Божинов.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед днес представя своята автобиография. Той определено е най-успешният и разпознаваем български играч след поколението на Христо Стоичков и Любослав Пенев.

Екипът ще пътува и до Враца, където Валери Божинов защитава цветовете на местния Ботев.

Нападателят някога бе сочен за един от най-големите таланти на световния футбол, но кариерата му не се разви според очакванията, макар да игра за тимове като Ювентус и Манчестър Сити.