Собственикът на английския гранд Челси Роман Абрамович се оттегля от управлението на клуба. Лондончани излязоха с официална позиция на сайта си, в която руският милиардер съобщава за решението си.

“За близо двадесетте години, в които съм собственик на Челси, винаги съм се виждал в ролята на попечител на клуба и съм си поставял за цел да бъде възможно най-успешен и подсигурен, както за момента, така и за бъдещето. Същевременно винаги сме били и социално ангажирани към обществото. Винаги съм взимал всички решения, поставяйки клубните интереси на първо място. Оставам отдаден на тези виждания и ценности. Точно поради тази причина днес преотстъпвам управлението на фондацията на клуба. Вярвам, че в момента те са в най-добра позиция да се грижат за интересите на клуба, играчите, служителите и феновете”, гласи обръщението на Абрамович. 

“Сините” са актуалният европейски шампион, а наскоро спечелиха и световното клубно първенство. Абрамович е начело на клуба от 19 години.

Именно откакто руският милиардер пое управлението на лондончани, те се превърнаха в един от най-успешните клубове на континента.

Само преди няколко дни стана ясно, че Абрамович е оформил цялата си инвестиция в лондонския тим като заем, който се равнява на около $2 милиарда.