Роналдиньо даде първото си интервю след повече от 40 дни мълчание, 32 от тях изкарани в затвора в Асунсион.

Бразилската звезда е обвинен в съучастие на дейността на престъпна група, както и в притежаване на фалшиви документи, с които е влязъл в Парагвай в началото на март.

В момента Рони е в хотел "Палмарога" в столицата на страната, където се съгласи да говори пред журналистите от местната медия ABC Color. Двама репортери, оператор и фотограф бяха допуснати в лобито на хотела, на разстояние от Роналдиньо и в присъствието на четирима полицаи.

Всички носиха предпазни маски, както повеляват мерките срещу пандемията.

В добро настроение, по чехли и къси гащета, с типичната шапка на главата, бразилецът за първи път проговори по темата с ареста и обвиненията към него. Той също носеше предпазна марка, но я свали, когато започна да отговаря на въпросите. Показа и нова визия - брадичка, която е пуснал в последните дни след излизането от затвора.

"С брат ми бяхме напълно изненадани от това развитие на събитията - каза легендарният играч. - Шокирани сме, че паспортите ни са фалшиви. От момента, в който това ни бе казано, изцяло сътрудничим на органите на реда и прокуратурата. Искаме да се изясни всичко.

Каквото бе изискано от нас като съдействие, ние го направихме. Никога не съм си представял, че ще изпадна в такава ситуация. Цял живот съм се опитвал да радвам хората с играта си, а сега те четат за мен като за някакъв престъпник. Просто съм шокиран."

Роналдиньо говори и за времето в затвора, а също така обясни, че не храни лоши чувства или такива на реваншизъм към страната, в която изпадна в конфузната ситуация.

"Имах много възможности да играя футбол зад решетките - каза звездата. - И беше приятно, макар и доста различно.

Топлотата на хората в Парагвай е страхотна, тук всички ми показват колко ме обичат. Благодарен съм за това, въпреки всичко, което ми се случва. Имам вярата си, моля се всеки ден и знам, че всичко ще се нареди, а истината ще победи.

Искам просто да се прибера у дома и да дам една голяма целувка на мама, която изживява много трудни дни и заради случващото се с мен, и заради ситуацията с коронавируса. Вярвам, че това ще се случи скоро."

 

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter