Берое информира феновете си, че новата фирма, която облича тима, няма да може да достави екипи на време за първия мач от сезона.

Старозагорци днес гостуват откриват сезона в Първа лига с гостуване на Пирин от 18:45 часа.

Новият собственик на Берое Ернан Банато наскоро съобщи, че "зелените" ще са първия отбор в света, който ще бъде облечен от фирмата DryWorld, чието основно рекламно лице е бившата бразилска суперзвезда Роналдиньо. Едно от логата на Dryworld е силуета именно на световния шампион.

"Ще бъдем първият клуб в света, който ще бъде представян от голяма звезда. Това ще бъде легендата Роналдиньо Гаучо, който ще стане символичен кръстник на тази нова стъпка в Берое. Надявам се така да направим спонсорите и феновете по-щастливи. Правим всичко възможно да доведем Роналдиньо в Стара Загора", каза Банато.

Берое днес обаче съобщи, че не е успял да се екипира за първия мач от сезона.

"Ръководството на ПФК "Берое" информира всички фенове, че времето за изработка, организиране и доставка на новата екипировка, с което разполагахме бе твърде кратко. Нашите партньори от Dryworld положиха големи усилия да изпратят екипи за днешната среща с "Пирин", но това не успя да се случи най-вече заради гореизложените причини. Официалното представяне на новия екип на "Берое" ще бъде на 21 юли и ние с гордост ще го изпозлваме на първия ни домакински мач срещу "Арда". Благодарим за разбирането! Само Берое!", написаха от старозагорския клуб.