“Левски” постигна първа победа в подготовката си за новия сезон. Успехът стана факт след два гола на новото бразилско попълнение Роналдо, който се разписа за 2:1 срещу Пирин (Благоевград) в контролен двубой, игран на стадиона в Самоков.

Бразилска комбинация между Уелтон и Роналдо се превърна в гол още в третата минута. Нападателят бе изведен от сънародника си сам срещу вратаря и така даде аванс на “сините” - 1:0. Той се нуждаеше от още само три минути, за да удвои сметката. Този път той получи асистенция от Анте Блажевич, който центрира, а нападателят се разписа с глава за 2:0.

Столичани бяха без Николай Михайлов, Андреан Краев, Георги Миланов, Илиян Стефанов и Хосе Кордоба. За Пирин извън състава поради контузия остана Николай Бодуров.

“Орлетата” стигнаха до единственото си попадение шест минути преди почивката, когато Красимир Станоев се разписа със силен удар ниско по земята за 2:1.

В събота “Левски” ще изиграе още една контрола - със северномакедонците от Академия Пандев (Струмица). Следващ съперник на Пирин пък ще бъде Спартак (Варна).