Кристиано Роналдо говори в края на 2020-а, която и за него, и за всички нас е най-странната година в живота.

Португалската суперзвезда даде видеоизявление пред италианската медия "Тутоспорт".

"Възрастта няма значение - казва 35-годишният Кристиано. - Всичко е в главата, а аз се чувствам в перфектно състояние и млад. Мога да играя още доста години, а и се надявам да е точно така.

Във футбола обаче никога не бива да гледаш много напред, така ще пропуснеш важните моменти. Живея сега, наслаждавам се на всичко, а именно това съветвам и младите момчета около мен в отбора. Изживявайте всичко на момента, защото не се знае дали утре ще е също толкова добре."

Роналдо говори и по темата с пандемията, празните стадиони, странните условия около спорта...

"Хората започват да полудяват в тази обстановка. На никого не е лесно. Дано всичко се нормализира бързо. Ужасно е да играем пред празни трибуни. Все едно да идеш в цирка, но да няма клоуни. Именно тези хора по трибуните ни мотивират, искам по-бързо вратите на стадионите да отварят и феновете да се завърнат.

Какво да си пожелая за 2021-ва ли?

Да съм здрав, да печеля трофеи и отборът ми да се представя силно. Имам титли и купи с всеки клуб, за който съм играл. И гладът ми никога не е намалявал. С Ювентус имаме своите цели и този сезон, не ме притеснява, че към момента не сме първи (Юве е на шесто място - б.р.). Португалия може да спечели европейското първенство и да защити титлата си, което би било невероятно постижение за малката ни нация.

Останаха ми мечти във футбола, да. Със сигурност - една ми остана. Искам да бъда световен шампион с Португалия, това е мечтата ми от дете, сънувал съм го и продължавам да вярвам, че ще се случи."