Кристиано Роналдо използва любимия си медиен канал за комуникация със света - Инстаграм, за да коментира спекулациите около неговото напускане на Ювентус това лято.

По темата се изговори и изписа много, като ПСЖ, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Юнайтед бяха въвлечени в публикации на немалко европейски медии като потенциални следващи отбори на португалеца.

Не може да се каже, че Кристиано напълно зачерква или изключва да направи трансфер, поне от написаното от него.

"Всеки, който ме познава, знае колко съм концентриран върху работата си. По-малко думи, повече действия - казва се в съобщението на профила му. То е видяно от милиони, като само харесванията са над 9 милиона, а коментарите - над 120 000. Припомняме - Кристиано е човекът с най-много последователи изобщо в Инстаграм (328 милиона). - Но в разгара на нещата, които се писаха и говориха напоследък, аз не съм казал своята позиция. Неуважителна към мен, фриволната форма на писания около моето бъдеще в медиите е в още по-голяма степен неуважителна към клубовете, които се споменават. Както и за техните играчи.

Историята ми с Реал е ясна и документирана. Тя е записана в думи, цифри, трофеи и рекорди. Тя е в Музея на "Бернабеу" и в ума на всеки фен на Реал. За тези девет години аз имах страхотни отношения с феновете на този отбор. Знам, че те винаги ще ме носят в сърцата си, както аз - тях, в моето.

Освен този епизод за Испания, в последните дни се появиха много истории, свързващи името ми с други лиги, отбори... А никой не се е опитал да разбере истината.

Затова нарушавам мълчанието си, за да кажа, че не мога да оставя хората да си играят с името ми. Аз оставам фокусиран върху кариерата и работата ми.

Подготвен и отдаден на това, което ми предстои като предизвикателство.

Останалото са просто думи."