Кристиано Роналдо публикува в Туитър кратък коментар на новината от вторник вечер, че се разделя с Манчестър Юнайтед. Клубът обяви, че договорът на португалеца е прекратен с незабавен ефект по взаимно съгласие.

Поводът е ясен - гръмовното интервю на звездата, в което не бяха пощадени собственици, съотборници, треньори... Роналдо очевидно показа неуважение към настоящата ситуация в клуба и той действа адекватно, като се освободи от "гнилата ябълка" в съблекалнята.

"След разговори с Манчестър Юнайтед се постигна взаимно съгласие за прекратяване на договора по-рано - казва се в публикацията на Роналдо в Туитър. - Обичам Юнайтед и феновете, това никога няма да се промени.

Но това е правилният момент за мен да потърся ново предизвикателство.

Желая на отбора успех през този сезон и за в бъдеще."

Кристиано е в Катар с португалския национален отбор и чака първия мач от Мондиала в четвъртък срещу Гана.

Отзивите от новината обаче предизвикаха и реакция от легендите на Юнайтед Рой Кийн, Пол Скоулс и Рио Фърдинанд.

"Мисията е изпълнена", написа саркастично в Туитър Скоулс, прикачено към снимка на Кристиано. Добавена и дума, която не бихме искали да публикуваме, а и е цензурирана от легендарния полузащитник със звездички, но е ясно, че става дума за онова място на тялото, което се намира под гърба.

Очевидно Скоулс намеква това, което всички ние си мислим - Роналдо направи и невъзможното да се раздели с Юнайтед, не оставяйки избор на клуба, освен да прекрати договора му.

Фърдинанд бе по-дипломатичен, а и е известно, че е добър приятел на португалеца. Кийн също не пожела да влиза в обвинения и сочене с пръст, но и в неговите думи се четеше разочарование от действията на Роналдо.