Кристиано Роналдо е спечелил дело за 19,5 милиона евро срещу бившия си клуб Ювентус, твърди "Gadzetta dello Sport".

Това са зплати, които "бианконерите" дължат на португалската суперзвезда още от времената, когато пандемията от коронавирус бе в своя пик.

Тогава спортът пострада сериозно, а големите клубове от калибъра на Ювентус започнаха да губят милиони, заради което се наложи "бианконерите" да редуцират възнагражденията за своите играч.

Ювентус се договори с всичките си звезди да им изплаща половината заплата, а след определен срок, когато пандемията отмине и нещата се стабилизират, да им изплати останалата част от парите.

Кристиано Роналдо се съгласи на този вариант и получи 19,5 милиона евро по-малко като чиста заплата, но четири години след онази договорка, той все още не е видял тези пари.

Именно заради това Роналдо заведе дело срещу Юве и съвсем очаквано го спечели, като освен тези 19,5 милиона евро, португалецът ще получи и лихви по тази сума.

Все пак той ще плати голям процент от тази сума под формата на данъци, като за себе си ще прибере 9,77 милиона евро.

Това е огромен удар по Ювентус, не само финансов, но и имиджов, след като една от двете най-големи звезди в модерния футбол осъди клуба за неизплатени заплати.