Кристиано Роналдо беше на една бляскава футболна церемония в понеделник вечер, но не тази за "Златната топка". Португалецът не пътува до Париж, очевидно наясно, че не е победител в гласуването на списание "Франс Футбол".

Вместо това Роналдо бе в Милано, където бе "Гран гала де Калчо" на италианската игра, в която се раздаваха наградите за годината в италианския футбол.

Кристиано взе две - за №1 през сезона в Серия "А" и за най-силен дебют, след като вкара 21 шампионатни гола за Ювентус.

Но и там не мина без циркове около КР7, който става все по-капризен, когато се касае за личното му присъствие на събития.

Роналдо пристигна в последния момент преди старта на церемонията и изчака в лимузина отвън, докато не дойде моментът да влезе на сцената за наградите си. След това си тръгна и не уважи края на галата.

Очевидно той е бесен, че за първи път от 10 години е извън първите две места за "Златната топка", а още повече - че не я печели.

Шестото отличие на Меси е твърде сурово наказание за егото на Кристиано, а неговият гняв е насочен и към Реал, намекна съотборникът му Джорджо Киелини.

Капитанът на Ювентус каза в деня на церемониите: "Мадрид открадна "Златната топка" от Кристиано през 2018-а, за да си върне, че той напусна Реал и дойде в Юве. Затова я получи Модрич".

Изказването е доста смущаващо, но е факт, че последните 11 приза "Златна топка" са само за актуални към този момент играчи на Реал и Барселона.