Кристиано Роналдо завърши първите си шест месеца в Саудитска Арабия, след които той и неговият Ал Насър останаха на второто място в класирането.

Представянето на португалската суперзвезда обаче бе според очакванията, а 14-те му гола в 16 мача го доказват.

И все пак Роналдо продължава да е широко критикуван заради избора си да заиграе именно в лига като саудитската, която макар и №1 в Азия, все още отстъпва значително на големите европейски първенства.

Нещата там продължават да се развиват с бързи темпове, като очакванията са не само Лионел Меси, но и други големи имена да станат част от първенството на Саудитска Арабия съвсем скоро.

Подобна надежда изрази и Кристиано, който заяви:

"Щастлив съм тук и искам да продължа кариерата си в това първенство. Лигата е добра и продължава да се развива, отборите са силни и има сериозна конкуренция.

Смятам, че това ще стане с привличането на още европейски имена. Не само звезди над 30 години, а дори млади и перспективни играчи. Не виждам причина те да не дойдат в Саудитска Арабия.

Разбира се, има още какво да се желае, най-вече от гледан точка на инфраструктурата, която не е особено развита.

Съдиите също не са на високо ниво, а системата ВАР работи бавно и мудно, което изнерва всички на терена.

Има малки детайли за изчистване, но гледайки как всички хора тук работят съм сигурен, че скоро Саудтиската лига ще е сред най-добрите на света", заяви той.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО