Кристиано Роналдо говори в минало време за най-великото футболно съперничество не само на новия век, в което той и Лионел Меси счупиха всякакви рекорди и представи за величие.

38-годишният капитан на Португалия играе за Ал Насър в Саудитска Арабия, а Лео (36) е в Щатите и носи екипа на Интер (Маями).

Именно заради това Роналдо е на мнение, че съперничество вече няма.

"Заслужили сме огромен респект по целия свят, а това е нещо много голямо - каза по темата Кристиано на лагера на португалския тим. - Той върви по неговия път, аз вървя по моя. От това, което следя, той отново се справя добре.

Въпросът е да продължаваме, защото наследството ни е това, което ще остане след нас.

Но съперничеството ни, такова, каквото беше в Европа, е в миналото. Беше хубаво, продължи 15 години на най-високо ниво. В края му ние сме - ок, нека не сме приятели, но сме професионални колеги с огромен респект един към друг.

Ние двамата променихме футбола и един ден това ще бъде отчитано като отделен период в играта.

Омраза? Никога не е имало такова нещо. И също така - не е необходимо, ако си фен на Кристиано, да мразиш Меси. Или обратното. И двамата заслужаваме уважение за това, което правим."

Роналдо и Меси наистина промениха футбола.

Те са с по над 800 гола в професионалната игра на най-високо ниво, спечелили са по над 30 големи отборни трофея, имат общо 12 "Златни топки"... Доминатори, каквито футболът не помни.