Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо се оплака от качеството на терена в Люксембург, на който отборът му победи с 2:0 в неделния ден и се класира на Европейското първенство.

Петкратният носител на "Златната топка" вкара 99-ия си гол с националния екип, но представянето му и това на съотборниците далеч не бе впечатляващо. Роналдо го оправда с качеството на тревното покритие.

"Трудно се играе на такива терени - това е картофена нива и не знам как отбори на нашето ниво трябва да играят на такова игрище. Не беше спектакъл, но си свършихме работата. Нямам търпение за петото ми Европейско първенство", заяви португалецът.

Той се присъедини към националния отбор със съмнения за травма, каквито имаше и в последните седмици с Ювентус. Бе сменен в мача с Милан (1:0) в 55-та минута и напусна терена бесен без да поздрави своя треньор Маурисио Сари.

След множеството спекулации дали има конфликт между двамата, Роналдо обясни: "В последните три седмици играя с физически ограничения, но няма никакъв спор. Вие, медиите, създадохте това. Опитах се да помогна на Ювентус. Никой не обича да бъде сменян, но го приех, защото не бях в перфектно състояние".

Роналдо обясни и че не е бил на 100% за мачовете с Португалия: "Жертвах се в името на отбора. Можеше да пропуснем Евро 2020. За щастие не се контузвам често, но сега се случи".

Съвсем скоро португалецът ще стане едва вторият играч в историята със 100 гола на национално ниво. Единствено иранският нападател Али Даеи е с повече - 109.