Времето на Кристиано Роналдо в Ювентус ще изтече по-бързо от очакваното, смята местното издание "Il Messaggero".

Португалската суперзвезда дори вече е информирал своите съотборници за решението си, като се е сбогувал с част от тях.

Ювентус изпрати много разочароващ сезон, в който отново се провали в Шампионска лига, сдаде титлата след 9-годишна доминация, а единствената утеха бе спечелената Купа на страната.

Заради цялат аобстановка около клуба, се смяташе за сигурно, че Роналдо ще изпълни договора си до следващото лято, но след това със сигурност ще напусне Юве, най-вероятно в посока родния си Спортинг.

Нещата обаче може и да се случат по-бързо от очакваното, като една от причините е очакваното завръщане на треньора Масимилиано Алегри.

Той обмисля тотално обновяване на Юве и изграждане на отбор, който да достигне своя пик след два или три сезона. Очевидно в този план място за 36-годишния Роналдо няма, колкото и добър футболист да е той.

Все пак остава въпросът как ще се случи раздялата. По всяка вероятност Ювентус ще иска трансферна сума за звездата си, макар и не колосална, предвид обстоятелствата.

Тук сред фенвоете изниква въпросът, дали Роналдо няма да премине набързо през още един тим от топ ниво, преди да акостира обратно в родния си Спортинг.