Легендарният капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн продължава да е в открита война с още по-легендарния мениджър на отбора Сър Алекс Фъргюсън.

Ирландският халф с нова тирада разкри подробности околко периода, в който двамата влязоха в конфликт. Твърде вероятно е до края на животите си да не се сдобрят.

Кийн постави под съмнения мениджърските качества на шотландеца и заяви, че действията на Сър Алекс не са били с цел най-доброто за Манчестър Юнайтед, а за самия него.

"Няма да простя на Фъргюсън. В медиите се тиражира как съм разочаровал всички, което не е вярно. Не ме интересува дали става дума за Сър Алекс Фъргюсън или папата, трябва да се защитя.

Може би ако ми се извини, ще му кажа "здравей". Но нямам интерес да говоря с него.

Хората говорят за добрата му работа с играчите. Това е шега. Бях в клуба, когато Брайън Робсъни Стив Брус напуснаха, двама, които дадоха много за Манчестър Юнайтед. Не ми хареса как се отнесе с тях", заяви Кийн.

Ирландецът изтъкна и желанието на Фъргюсън да поставя свои роднини на позиции в клуба.

"Хората казват, че той винаги е бил движен от интересите на Манчестър Юнайтед. Синът му спечели медал с клуба и бе голям късметлия. Брат му беше главен скаут за дълго време. Изненадвам се, че не намери работа и за жена си в клуба.

Синът му Дарън бе мениджър на Престън и го уволниха. Няколко млади играчи на Юнайтед бяха под наем при него, но познайте какво стана на следващия ден. Изгониха ги от Престън. Това ли е интересът на Манчестър Юнайтед? Моля ви...

Хората казват, че Фъргюсън се е застъпвал за мен в трудните времена. Само че когато бях на 34, в края на кариерата си, ми каза "време ти е, Рой".

Той не правеше най-доброто за Манчестър Юнайтед. Правеше най-доброто за себе си", завърши ирландецът.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/35-66441/0231/bg