Норвежкият гранд Розенборг официално представи Холмар Ейолфсон като свое ново попълнение. Исландецът, който в последните месеци разиграваше ръководството на "Левски", подписа договор до 2023 година, като за него това ще бъди втори период при "черно-белите" от Тронхайм.

Исландският национал бе част от клуба между 2014 и 2017 година, а с официализирането на сделката от стадион "Георги Аспарухов" окончателно се простиха с надеждата да получат пари за Холмар. Той от своя страна твърдеше, че има неизплатени заплати и си тръгва именно поради тази причина.

"От 2018 година той бе футболсит на "Левски" от София, но прекрати договора си с клуба през лятото", пишат от Розенборг на официалната си страница и припомнят, че Холмар бе част от състава на Исландия за Мондиал 2018, а преди десетина дни е изиграл пълни 90 минути за националния отбор срещу Белгия.

"Чувствах се чудесно тук и не мога да бъда по-щастлив от завръщането си. Познавам клуба и града. За мен и семейството ми е прекрасно, че сме тук. Искам да постигна успехи с Розенборг отново", заяви 30-годишният защитник при представянето си.

При предишния си престой в Норвегия той спечели два поредни дубъла - през 2015 и 2016 година.

Има шанс Ейолфсон да направи повторен дебют за Розенборг още тази неделя.

Левски също излезе с официално изявление:

"Исландският защитник се отказа от компенсации за останалия срок от договора си и от част от дължимите му месечни възнаграждения. Ръководството на "ПФК Левски" изказва благодарност на Холмар Ейолфсон за проявената коректност в преговорите за прекратяване на договора му.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на "ПФК Левски" благодарят на Холмар Ейолфсон за всеотдайността със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи."