Карл-Хайнц Румениге вижда пандемията от COVID-19 като спасение за футболната игра. Директорът на Байерн (Мюнхен) вярва, че кризата ще има положителен ефект и ще сложи край на нездравословно високите трансферни суми и заплати на играчи.

 "Всяка криза носи възможности. От доста време насам ставаме свидетели на нездравословно големи количества пари, които се дават както за трансферни суми, така и за заплати. Коронавирусът и създалата се криза могат да сложат край на това", коментира Румениге пред клубното списание на баварците.

Трикратният голмайстор на Бундеслигата поясни, че визира идеята на клубовете винаги да искат повече от всичко на по-висока цена и по-бързо.

"Търсенето и предлагането ще регулират трансферния пазар, за да се създаде нов баланс", казва още бившият национал на Западна Германия.

Байерн рядко дава огромни суми за трансфери, особено в сравнение с другите европейски грандове. Най-скъпата покупка на шампионите на Бундеслигата е Люка Ернандес, за когото платиха 80 милиона евро на Атлетико (Мадрид) миналата година.