Руската футболна федерация официално потвърди контролния мач срещу България.

Двата национални тима ще премерят сили на 5 юни в Москва от 18 часа местно време, което през лятото съвпада с българското. Двубоят е част от подготовката на Сборная за Европейското първенство, където тимът е в група с Белгия, Финландия и Дания.

Първоначално имаше очавкания, че мачът може да е в Санкт Петербург, защото именно стадион "Крестовски" в града ще приеме двубоите на руснаците срещу Белгия и Финландия от Европейското.

Арена на сблъсъка обаче ще е друго страхотно съоръжение, смятано за най-модерното в страната.

Това е спортният комплекс на Динамо в Моксва, в който едновременно се играят хокейни и футболни мачове. Комплекс "Динамо" носи името на банка ВТБ по спонсорски причини, а само футболната арена е известна като "Лев Яшин Арена".

Стадион, който трябваше да бъде сцена на откриването на Мондиал 2018, но не бе довършен навреме след серия от скандали с източване на средства.

Четири дни преди мача си срещу България, Русия ще гостува в контрола на Полша, не е изключено Сборная да потърси и съперник за трета контрола.

Три приятелски мач ще изиграе България през юни, като и трите са срещу участници на Европейското.

Освен гостуването в Москва, родният тим ще гостува на световния шампион Франция в Париж, като също така ще има и мач срещу Словакия.

Embed from Getty Images