Първата контролна среща от зимната подготовка на Славия завърши с демотивиращ за българите резултат. В турския курорт Белек “белите” загубиха с 1:6 от втородивизионния руски Криля Советов, а само след няколко дни, в понеделник, ще се опитат да надигнат глава срещу сръбския Войводина.

Славистите получиха три експресни гола между 25-ата и 32-ата минута, за да се окажат изоставащи в резултата с 0:3, а Радослав Кирилов намали до 1:3 с гол в последната минута на първото полувреме. На почивката Александър Тарханов смени както вратаря си Светослав Вуцов, заменен от Георги Петков, така и всички останали на терена. Това обаче нямаше особен ефект и нищо не се промени съществено в случващото се на терена.

Петков също получи три гола, при това също сравнително бързо - в рамките на 18 минути след подновяването на играта. Първият от тях дойде от дузпа, изпълнена в стил “Йохан Кройф”. Антон Зинковски се засили за изпълнение, но само чукна топката, а Иван Сергеев нахлу от втора позиция и я прати в мрежата.

Руснаците не се задоволиха с преднината си и продължиха да атакуват до последно, но не успяха да отбележат още голове.