В Русия кипи възмущение след загубата на националния отбор с 2:3 като гост на Турция в Лигата на нациите, поставила под въпрос първото място на Сборная в карето.

Руснаците имат 8 точки, колкото събра и Унгария, а турците са с 6 (Сърбия е извън сметките за първото място с три).

Така гостуването в Белград в сряда се превръща в задължително за отбора на селекционера Станислав Черчесов.

Но не поражението гневи медиите в Москва, а съдийството в мача. Полският рефер Шимон Марчиняк изгони в 24-ата минута защитника на гостите Антон Семьонов при доста спорна ситуация, а в този момент руснаците водиха с 1:0.

Арбитърът е един от най-опитните в европейския футбол, но решенията му този път бяха наистина доста дискусионни.

След червения картон Русия допусна три гола за 30-ина минути, като третият дойде от дузпа, която беше направо абсурдна. Но в Лигата на нациите ВАР няма - иначе това решение със сигурност щеше да бъде отменено. Бранител явно игра с топката, а Марчиняк отсъди нарушение.

Най-остър в реакцията си бе бившият нападател на Тотнъм и националния тим Роман Павлюченко, който бе гост в едно от коментарните студия около двубоя.

"Този съдия е негодник - каза някогашната звезда на руския футбол. - Обидно ми е, опитахме да играем футбол, появява се този човек в черен екип и си мисли, че това е неговата сцена. Това е неговото време за изява. Влияе на резултата, става главен герой...

Направо ни уби. Семьонов не направи кой знае какво, а дузпата направо не ми я побира умът. Не знам защо го направи, но съвсем явно повлия на резултата.

Естествено, поляците не ни обичат, това е ясно. И беше видно на терена".