Халфът на Краснодар Павел Мамаев наниза 7 гола в мач на затворниците от "Бутырка", където е задържан заедно с друг руски национален футболист - Александър Кокорин.

Срещата премина под погледа на надзирателите в две полувремена по 20 минути, на малкото игрище на открито за арестантите.

Мамаев и Кокорин са зад решетките от октомври след две сбивания в нетрезво състояние в Москва, при едното от които пребиха държавен служител. Освен за нанасяне на средни телесни повреди, те ще бъдат съдени и за престъпление на расова основа - битият се оказа руски гражданин с корейски корени.

Нападателят на Зенит Кокорин не игра в мачлето, защото получи изгаряне на крака при инцидент ден по-рано. Беше позволено на лекаря на клуба да го прегледа лично.

Двамата руски национали са в "Бутырка" поне до 8 април, когато се очаква да бъде разгледано съдебното дело срещу тях и да чуят присъда.

И двата клуба засега се въздържат от действия, но се очаква да уволнят дисциплинарно звездите, след като бъде произнесена присъдата. Независимо дали двамата са оправдани или ще лежат ефективно в затвора.