Руският собственик на пловдивския Ботев - Антон Зингаревич, даде надежди на феновете на тима, че голямат им мечта ще се сбъдне в началото на следващата година.

Пред клубната телевизия Зингаревич сподели, че Ботев спокойно може да заиграе мачовете си на чисто новия стадион "Христо Ботев" в началото на 2023-а, с началото на втората половина от следващия сезон.

"През последната година има различни емоции. Трябва да кажа, че много от тях бяха положителни емоции. Наслаждавам се да съм собственик, но и наистина харесвам да управлявам този клуб.

Ние сме тук да направим най-доброто за отбора и да постигнем добри неща. Завършихме редовния сезон трети, което разбрах, че не се е случвало от 20 години. Ясно мога да кажа, че най-големият прогрес е на терена. И трябва да благодаря на отбора и на треньорския щаб.

Според договора очакваното време за завършването на стадион "Христо Ботев" е в началото на следващата календарна година. Надявам се, че ще може да играем срещи от първенството на него, от втората половина на следващия сезон. Разбирам колко важно е това за феновете, то е също толкова важно и за клуба. Стадионът е като свещено място за феновете и за клуба", сподеи Зингаревич.

Именно Колежа е най-голямата болка на ботевистите. Строежът на новия стадион започна още през 2014-а, но последвалите събития и фалитът на КТБ блокираха развитието на проекта.

След години на неяснота и нито един забит пирон на строежа, предишното редовно правителство реши да отпусне 37 милиона за стадионите на Ботев и Локомотив.

Наложи се дори община Пловдив да тегли допълнителен заем, за да осигури още 12 милиона за довършването на Колежа, но на този етап изгледите са, че в следващите месеци Ботев може да се сдобие с мечтания нов стадион.