Бившият нападател на руския национален тим - Игор Коливанов, си припомни един от най-ужасяващите мачове в кариерата си.

Става въпрос за двубоя в София през 1997-а, който бе директен сблъсък за място на Мондиал 1998.

България успя да спечели с 1:0 с гол на Трифон Иванов, а пред изданието sports.ru, Коливанов си припомни ужасяващото съдийство на чеха Вацлав Крондъл.

"Такъв мач не се забравя. Четири дузпи. Четири! Две срещу мен и две срещу Симутенков. Беше пълен безпорядък.

Играехме красив футбол, но българите бяха толкова груби, че мачът бе пълен кошмар. Това бе последният двубой на Крондъл и той направи всичко възможно да не победим.

Още от първите минути усетихме за какво става дума. В 15-ата не ни даде първата дузпа.

След мача всички бяха като убити от резултата. Мачове по принцип се губят, но българите бяха много груби във всички части на терена. Не само в наказателното поле. Те не играеха футбол, а просто се стараеха да изключат от играта нашите нападатели.

А реферът не реагираше по никакъв начин. Съперникът явно знаеше, че нищо не може да му се случи. По-добре да изгледате отново мача. Чиста грубост. Щом влизахме в наказателното поле, веднага ни събаряха.

И двете дузпи срещу мен бяха стопроцентови. Една през първото и една през второто полувреме. При това и втората беше още при резултат 0:0. Влязох в наказателното поле, овладях топката и ми скочиха с два крака.

На Симутенков бяха двестапроцентови. Той беше готов да вкара на празна врата, замахна с крак и в този момент беше съборен. Никаква реакция от съдията. Такова беззаконие може би никога не съм виждал. До такава степен никога не са ни убивали".