Руският Краснодар няма да играе контролния си мач с "Левски", съобщиха от клуба. Този мач трябваше да се проведе на 17 януари, а тепърва ще стане ясно дали българите ще намерят друг съперник, който да замени руснаците в подготвителната им програма.

"Според решението на новия треньорски щаб бяха направени промени в графика на мачовете на Краснодар на първия тренировъчен лагер. Мачът с Левски няма да се състои, останалите ще бъдат обявени по-късно", гласи съобщението от страна на Краснодар, като така става ясно, че срещата е отменена по искане на Владимир Ивич, който бе назначен за треньор на клуба преди десетина дни.

Футболистите на Станимир Стоилов имат още два планирани мача срещу руски съперници по време на подготовката си в Дубай. Става дума за Спартак (Москва) и Урал, съответно на 22 и 31 януари.

Все още не е ясно дали тези контроли ще се състоят предвид бурните протести на част от феновете на "сините", както и заради отказа на телевизията да излъчва руски тимове като част от международните санкции.

Останалите два двубоя на столичани в ОАЕ са срещу латвийския Рига на 25 януари и малайзийския Джохор на 28 януари.

В първия си приятелски мач от подготовката българите надвиха с 2:1 дубайския Ал Насър.