Английската футболна легенда Уейн Рууни официално обяви намеренията си да стане новият мениджър на Дарби Каунти.

35-годишният играещ треньор на "овните" иска да наследи поста на уволнения Филип Коку, под чието ръководство Дарби падна до последната позиция в Чемпиъншип.

Рууйни към момента е временен заместник на Коку докато се намери нов мениджър, но големият нападател е категоричен, че иска да тръгне по стъпките на Стивън Джерард и Франк Лампард. Лампард бе треньор именно на Дарби преди да бъде взет от Роман Абрамович в любимия си Челси.

"Амбицията ми е да съм мениджър, още повече, когато виждаме какво се случва с хора като Стивън Джерард, Франк Лампард и Скот Паркър. Всички те получиха работата и се справят много добре.

Първо обаче трябва да спечелим следващите два, три мача. Ако нещата се получат, ще сложа името си по-напред сред кандидатите за тази роля. Трябва да опростим играта и да не я правим прекалено сложна в следващите мачове. Това не би било добре за играчи в подобна позиция"

Когато имаш трудности и не печелиш мачове, винаги мислиш за различни идеи, с които да спреш лошата серия, но често най-добрият начин е опростяване на играта", обясни Рууни.