Уейн Рууни се надява да се върне възможно най-скоро към треньорска дейност, за да може да се развива и да изпълни дългосрочните си цели. А те са да води някой от бившите си клубове Евертън или Манчестър Юнайтед един ден.

Това разкри самият той при участието си в предаването на ВВC - Match of the Day, където в момента участва като анализатор. Легендарният английски голмайстор е без работа от януари насам, след като Бирмингам му посочи вратата след едва 83 дни начело.

В кариерата си той е водил още Дарби Каунти, както и американския Ди Си Юнайтед.

"Да бъда мениджър на Манчестър Юнайтед или Евертън е основната ми цел. Всеки треньор мечтае за подобни големи длъжности. Но всичко е процес и отнема време. Трябва да мина всички необходими стъпки преди това, за да се върна в правилния път", каза 38-годишният Рууни.

"Краткосрочната ми цел е да се върна към треньорската работа възможно най-скоро, за да мога след това да погледна към дългосрочните такива, да речем за следващите 10 години - да бъда в позиция да водя някой от големите клубове", добави той.

Рууни бе назначен от Бирмингам на 11 октомври, след което загуби 9 от общо 15 мача, за да бъде уволнен на 2 януари - след загуба с 0:3 от Лийдс Юнайтед, където играе българския национал Илия Гурев.