Уейн Руни е жител на град Вашингтон от лятото, като вече се наслаждава на промяната. Английската легенда вкара 12 гола и записа 6 асистенции в 18 мача за новия си клуб Ди Си Юнайтед, като му помогна да влезе в плейофите.

Рууни за първи път говори за живота си зад Океана, като изтъкна най-важната разлика - не са много хората, които го познават по улиците на столицата на САЩ.

Тоест - Уейн и семейството му живеят далеч по-нормално и правят малки неща в ежедневието си спокойно, без да ги нападат тълпи от фенове и папараци.

"Много по-спокойно е - казва Рууни в интервю за BBC. - Ако искам да отида в супермаркета и да пазарувам, правя го съвсем спокойно. В Англия беше друго, докато тук рядко ме разпознават. А и тези, които знаят кой съм, не ме притесняват, а са много естествени и уважителни.

Футболът не е основният спорт за американците и е нормално да не съм толкова разпознаваем. Харесва ми. Разхождаме се, ходим до кафенето, наслаждаваме се на това.

У дома често се случваше да не можем да вземем децата от училище и да идем с тях някъде, да правим нещо, което те искат да правим. Тук нямаме никакви проблеми и хлапетата определено харесват това.

Страхотно е, че ще имаме четири сезона, което също е новина за нас. Знаете, че британското време е различно.

Лигата също е доста по-силна, отколкото си мислят хората в Европа. Мачовете са оспорвани, изпълнени с единоборства и много физически контакт. Харесва ми.

Аз пускам музиката в автобуса на отбора, разбира се. Нали съм капитан! Обикновено е някой измежду Ед Шийрън, Джеймс Бей или Мъмфорд енд Сонс.

И най-важното - в магазина, който е най-близо до дома ни, има британски чай. Много видове! Като у дома съм."