Легендата на Манчестър Юнатед Уейн Рууни заподозря симулиране на контузии в отбора.

Бившият голаджия е категоричен, че някои играчи си измислят травми, за да не играят за "дяволите" и да пазят сили за Евро 2024.

Вчера Юнайтед допусна поредна загуба, този път в дербито с Арсенал (0:1).

"Играчите трябва да се погледнат отстрани. Когато мениджърът говори за липса на отношение и твърди, че в отбора има играчи, които не са на нивото на Манчестър Юнайтед, това е огромна обида. Ако на мен ми бяха казали подобно нещо, нямаше да го преглътна лесно и бих се хвърлил да се доказвам до края на сезона. Струва ми се, че има играчи, които просто доиграват сезона. Затова съчувствам на Тен Хаг, но неговата работа е да намери правилния подход и да ги мотивира. Също така смятам, че в отбора има играчи, които само се правят, че са контузени. Виждал съм го много пъти и винаги се случава преди Европейско или Световно. Всички "контузени" изведнъж оздравяват за големия турнир, а преди това не играят за клубните си отбори", избухна Рууни.

Той също така заяви, че няма да е изненада, ако Тен Хаг бъде уволнен дори след евентуално спечелване на ФА Къп, защото това вече се е случвалос Ван Гаал.

"Аз лично бих дал повече време на Тен Хаг. Той трябваше да се справя с доста проблеми, включително и със селекцията, която не е добра от доста години. Дано получи време, за да поправи нещата. Но през 2016 година Ван Гаал бе уволнен след като спечели ФА Къп, така че нищо не се знае", допълни Рууни.