В последните часове на 2020-а, на 92 години си отиде Томи Дохърти. Една от най-култовите фигури в британския футбол е герой на куп истории, анекдоти и обичан от феновете на няколко от най-големите клубове на Острова.

Шотландецът играе за Селтик и Арсенал, преди да приключи кариерата си в Челси, откъдето тръгва за новата професия на треньор. През 1965 г. извежда "сините" до два финала, печели Купата на лигата и губи тази на ФА.

След това е начело на Куинс Парк, Астън Вила и португалския Порто, преди да поеме Шотландия. Напуска поста сензационно преди Мондиал 1974, за да отиде в Манчестър Юнайтед, който е изпаднал във Втора дивизия.

Печели Купата на ФА с гранда, който връща в елита още от първия опит. Но часове след триумфа с трофея през 1977 г. е уволнен. Клубът разкрива, че има любовна афера със съпругата на асистента си и физиотерапевт Лори Браун. До смъртта си остана с въпросната дама - Мари Браун, с която имат две деца и бяха щастливо женени. Има още четири деца от първата си жена Агнес.

Юнайтед и Челси бяха сред клубовете, които публикуваха в социалните мрежи съобщения в памет на Док, както бе наричан.

Селтик, Арсенал, Престън, Куинс Парк също го направиха.