Гарет Бейл влезе в ролята си на най-голямата звезда на Уелс в момента, като запази шансовете на родината си за участие на Мондиала в Катар.

Звездата на Реал (Мадрид) наниза хеттрик, с което помогна на Уелс да изкопчи драматичен успех с 3:2 в Беларус.

Три точки, които дойдоха в последната 93-а минута на мача, а с тях Уелс остава в играта за първите две места в тази група "Е".

"Драконите" вече имат 6 точки от три мача, като изостават на четири от лидера Белгия и на една от втория Чехия. При глупаво изгубени точки в Беларус, задачата на Бейл и компания щеше да е далеч по-трудно.

Всичко в Минск започна перфектно за гостите, защото още в петата минута Гарет Бейл бе фаулиран в наказателното поле, като сам взе топката и превърна отсъдения наказателен удар в гол.

Вместо този гол да успокои уелсците, още през първата част се стигна до изненадващ обрат, дошъл след два гола в рамките на минута от страна на Беларус.

Първо Лисакович изравни от дузпа в 29-ата минута, а със следващата атака Павел Седко получи на няколко метра от вратата и сс лекота изведе Беларус напред.

Втората част в Минск обаче изцяло премина под котнрола на гостите, като съдбата им се усмихна на два пъти, а основният замесен в тези две ситуации бе Гарет Бейл.

В 67-ата минута той изравин след нова дузпа, за да дойде последната 93-а минута, когато топката стигна до Бейл, а той без да се замисля пробва воле, превърнало се в гол благодарение и на не много убедителната намеса на вратаря.

По-късно тази вече един срещу друг се изправят първия и втория в групата - Беглия и Чехия.