Джак Грийлиш - звезда на Астън Вила и английския национален отбор, ще се изправи пред съда на 15 декември.

До вчера се смяташе, че единствените обвинения срещу халфа са за нарушаване на карантинните мерки насред пандемията в най-здраво затегнатия локдаун в страната през март. Но се оказва, че нещата са по-сериозни.

Грийлиш бе публично показан във видео, обиколили социалните мрежи, да излиза от автомобила си и да говори с полицаи, след като се е ударил в спрени коли. Той обясни, че е направил голяма глупост, излизайки от дома си, за да "изпие едно кафе при приятел".

Само 24 часа по-рано из Англия се бе завъртял видеоклип в подкрепа на медицинските служители, с призив никой да не нарушава изолацията и мерките срещу пандемията.

Едно от лицата във видеото бе именно Грийлиш. Затова и случилото се бе скандално, но не и чак криминално.

Вчера обаче се оказа, че в обвинителния акт има далеч по-сериозни неща. Футболистът е употребил алкохол, когато е ударил паркираните автомобили.

Полицаите на мястото са се усъмнили за това, когато са видяли, че пътят е напълно сух и няма никакви условия за това произшествие.

Освен това популярният играч излязъл от своя "Рейндж Роувър" при тяхното пристигане, обут в ... домашни чехли. При това - два различни. Поведение, което още повече озадачило служителите на реда.

Те са взели проба на Джак, която е с над допустимите нива на изпит алкохол. При това - посред бял ден, около 13 ч по обяд.

Експертизата по възстановяване на сцената на ПТП е показала, че автомобилът се е врязал в колите с близо 100 км/ч, което е близо два пъти над разрешеното на въпросното място - в центъра на градчето Солихъл.

Така проблемите около Грийлиш изглежда ще са доста по-сериозно от това да се разкае, че е нарушил мерките, с което е дал лош пример.