Руските футболни звезди Александър Кокорин (Зенит) и Павел Мамаев (Краснодар) остават до 8 февруари зад решетките.

Съдът в Москва отхвърли жалбата им за пускане под домашен арест, с която се надяваха да излязат навреме за Коледа и Нова година. Празниците за тях ще дойдат зад решетките, а тепърва предстои делото.

Националите Кокорин и Мамаев пребиха на 7 октомври Денис Пак, мъж от корейски произход и служител от Министерството на промишлеността и търговията.

Нанесоха му средни телесни повреди, а ще бъдат съдени и за това, и за расизъм.

Жалбата не мина, тъй като аргументите за нея на адвокатите на двамата футболисти бяха направо смехотворни. Руските медии се забавляват, разкривайки станалото в съдебната зала.

Защитата на обвиняемите представила бележки от клубовете Зенит и Краснодар, че играчите не бива да бъдат държани в затворено пространство.

Имали физически и психически проблем с това.

"Защо не представихте тези медицински заключения на първото заседание, когато бе насрочена мярката им за задържане под стража?", запитал съдията.

"Не ги получихме навреме", отвърнал адвокатът и разсмял всички. Заседанието тогава дойде 3 седмици след инцидента.

В края защитата го ударила на молба и дошъл дори въпрос: "Е, какво, не могат ли да бъдат задържани в домовете си, да видят семействата си?". Както коментира влиятелната медия "Спорт-експрес" - въпрос като в детска градина.

Кокорин и Мамаев остават зад решетките в отделни килии, както и братът на нападателя на Зенит - Кирил Кокорин.

Снимка: Instagram