Главният съдия на утрешния финал за Купата на България - Димитър Драганов, застана пред медиите на специална пресконфренция.

Драганов получи честта да свири втори пореден финал за Купата, като именно той ще изведе Лудогорец и Ботев (Пловдив) на националния стадион утре, в мача с начален час 19:00.

Драгомир Драганов определи това като привилегия и удоволствие, а също така си пожела победителят да бъде определен изцяло от футболни аргумнти.

"Имаме привилегия, удоволствие и чест да сме съдии на най-големия мач за сезона в България. Няма място за оплакване. Искам да изкажа благодарност за доверието от Съдийската комисия. Сигурен съм, че моят екип ще даде всичко от себе си да се получи футболен празник.

При нас паузите обикновено са кратки. След края на сезона имаме една седмица и започваме да се подготвяме за новия сезон - за евротурнирите и първенството. Ще започнат по време на Европейското. От 25 години съм съдия. Този ритъм всяка година е един и същ. Не мога да кажа, че ще ми повлияе паузата.

Генерална репетиция преди два месеца (когато отново свири Лудогорец - Ботев Пд)? Не съм си мислил, че ще съм на финала. Следя всички мачове в първенството. Не само в тези, в които участвам. Това е част от нашата подготовка. Ние изучваме футболистите, тактики и всичко необходимо да сме успешни. Със сигурност утрешният мач ще е много по-различен. Готови сме. Моят екип ще е максимално мобилизиран, така че на терена да се реши носителя на Купата с футболни аргументи".

На пресконференцията с него бе и Ивайло Стоянов, който ще има задачата да отговаря за системата ВАР. Той допълни:

"Също като господин Драганов ще благодаря за доверието. Не мога да кажа дали съм очаквал, или не. Аз като всеки един съдия се готвя за всяка една среща. Когато ми се гласува доверие, давам най-доброто от себе си. Нашата работа като ВАР е да сме съпорт на съдиите на терена. Не сме главни действащи лица".