Представители на Съдийската комисия към БФС свикаха специална пресконференция, на която изразиха подкрепета си към своя колега Георги Кабаков.

Пловдивчанинът безспорно е най-добрият ни съдия в последните години, което се затвърждава от престижните наряди, които получава в евротурнирите.

Кабаков обаче бе подложен на сериозни критики от босът на Лудогорец Кирил Домусичиев, който е и член на Изпълкома на БФС. Причината бе мачът между Лудогорец и Черно море (1:1), в който разградчани имаха своите претенции.

Основателни или не, президентът реши да публикува пост в социалните мрежи, в който казваше, че ВАР ще спаси футбола ни от "Кабаковците".

"Към тези критики, когато са основателни, аз ще ги приема. Когато не са, няма как да ги приема. Трябва да ви уверя, че съдийската комисия, когато има даден казус, ние разглеждаме обстойно представянето на съдията, така че излизаме с вътрешно становище и заставаме зад съдията или не заставаме.

Недопустимо е, когато собственици на клубове, когато треньори, когато други хора, които са в ръководството на футболни клубове, да отправят критики, които не са основателни. Има много такива резки, бих казал недобри пожелания към съдиите, и в такива моменти Съдийската комисия това, което прави и ще прави, е да сезира комисията по етика и феърплей за налагане на дисциплинарни наказания. Това е нормалният път.

Съдийската комисия няма да прави такава практика, че да влиза в полемика, в обяснителен режим, да се обясняваме и така нататък. Има си правила, по които Съдийската комисия ще реагира. Това е нормалната реакция.

Един съдия се създава с години, расте и не може с лека ръка да се зачерква, особено достигнал вече пред върха.

Кабаков в неофициални разговори е в проектите, някои казват за Евро 2020, това не съм чул, но в проекта за Мондиал 2022 със сигурност."