https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18427604/0131/bg

Астън Вила и Уест Хем не удивиха света в последния мач от петия кръг на Висшата лига - 0:0. Но двубоят, който като цяло бе изпълнен със сблъсъци и здрава битка, донесе поредната поява в "главна мъжка роля" на най-колоритния съдия в английския, а може би и в европейския футбол.

Майк Дийн показа своя 102-ри червен картон във Висшата лига за 19 години в първенството на елитните тимове на Острова. Той изгони с два жълти картона Артур Масуаку от гостите в началото на второто полувреме. В интерес на истината, в мача имаше доста по-сериозни влизания от това, за което халфът замина под душовете.

Дийн обаче си е странна птица. "Както обикновено, той се подведе по шума от трибуните - коментира Мануел Пелегрини, мениджърът на гостите. - Феновете на всеки стадион искат картон за всяко нарушение срещу техен играч. В този случай реферът им го даде."

Дийн е убедителен лидер със 102-та си червени картона, като втори в историята на Висшата лига е Фил Дауд с 67! Реферът на мача в понеделник няма сезон с по-малко от 3 червени картона, като през миналия даде цели 9.

Дийн неведнъж е попадал в окото на бурята, петиция от фенове на Арсенал събра над 100 000 подписа срещу него онлайн, след като в няколко поредни мача на отбора, агитката кипеше от възмущение. Обвиниха го дори, че е фен на врага Тотнъм.

Истината е, че Майк е запалянко на третодивизионния Транмиър и през лятото бе сниман от камерите как дивее в публиката на отбора, докато той преследваше промоция в плейофите. Истински съдия-фен! Едно е сигурно - когато видите името му за арбитър на някой двубой, пригответе се да е интересно.

През първото полувреме на Вила - Уест Хем имаше инцидент, при който Тайрън Мингс и Ел Гази от домакините се скараха, че дори докоснаха главите си като петлета, готови за бой. Дийн отиде към тях и просто иронично се усмихна, за да им покаже колко е нелепо това.

Пак уникален начин на ръководене на мач.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/66441/0731/bg