Съдийска бригада от Косово ще ръководи утрешната контрола на България срещу Албания. Националите, които сътвориха поредната си издънка, отстъпвайки с 0:2 на Литва в европейските квалификации, гостуват на стадион "Еър Албания" в столицата Тирана, който години наред бе известен с името "Кемал Стафа".

Приятелската среща между двата отбора е с начален час 19:00.

УЕФА назначи Мервин Бейтулаху за главен съдия. Той е новобранец, тъй като е станал международен съдия по-рано тази година и досега е ръководил четири мача, от които само един на ниво мъжки футбол - квалификацията в Лигата на конференциите между Зимбру (Молдова) и Ла Фиорита (Сан Марино) през лятото.

Негови помощници ще бъдат Едмонд Зечири и Фатмир Секирака, които също са "пресни" международни съдии, а четвърти рефер - Ерион Бастари от Албания.

Домакините нямат загуба в пет поредни мача и спечелиха последните си две квалификации за Евро 2024, съответно с 2:0 срещу Полша и 3:0 срещу Чехия.

Два кръга преди края на мачовете в група I воденият от някогашния национал на Бразилия Силвиньо тим е лидер в класирането с 13 точки - две повече от чехите и три пред поляците.