Бързата работа - срам за майстора. Или в случая - за съдията. Испанският рефер Рикардо де Бургос сам създаде наглед странна ситуация при победата на Севиля с 2:1 над Гранада.

Съдията даде четири минути продължение на редовните 90 минути, но свири край на двубоя в 93-ата минута. Напълно в реда на нещата, играчите на двата тима се поздравиха и се запътиха към съблекалните, но им се наложи да се върнат на игрището, след като Де Бургос ги повика там.

“Никога не ми се беше случвало нещо подобно. На практика вече бяхме съблекли екипите си”, каза Лукас Окампос от Севиля.

Футболистите на Гранада дори протестираха след ранния край, защото бяха върнали един гол чрез Роберто Солдадо в 90-ата минута и се надяваха, че ще могат до последно да се опитват да изравнят.

В крайна сметка реферът осъзна грешката си, макар и не веднага и така срещата бе рестартирана седем минути след първия ѝ завършек. Халфът на Севиля Фернандо вече бе махнал екипа си, докато на Маркус Акуня му се наложи да обува бутонките и чорапите си отново.

Треньорите на двата тима приеха ситуацията нормално. Наставникът на Гранада Диего Мартинес споделил, че всеки може да сгреши и в конкретния случай Де Бургос е опитал да поправи грешката си.

“Мисля, че имаше някакъв проблем с часовника. Беше странна и конфузна ситуация, но нека не преувеличаваме нещата. Случило се е, всички можем да сгрешим”, пък каза колегата му Юлен Лопетеги.