Полският съдия Павел Рачковски създаде куриозна ситуация в Атина, след като се появи в нетрезво състояние при пристигането си в гръцката столица. Той трябваше да свири мача АЕК - Арис в неделната вечер.

Международният арбитър е слязъл от самолета подпийнал и шефовете на местната федерация са преценили, че няма как той да свири важния двубой. АЕК води в първенството и е близо до титлата, в конкуренция с Панатинайкос и Олимпиакос.

Рачковски е от категория 1 на УЕФА, получава наряди в Лига Европа и Шампионска лига, свири и големи двубои на национални отбори. Например решаващата битка в Лигата на нациите Сърбия - Норвегия миналото лято.

Гръцките съдийски шефове, изненадани от вида на поляка, се събраха на спешно заседание и определиха опитния Аристотелос Диамантопулос да ръководи сблъсъка. Той завърши 3:1 за домакините, които продължават да са начело в класирането.

Ще бъде подаден формален протест от гърците към УЕФА, която вече е известена за случая. Със сигурност реферът ще получи наказание.

Практика вече от години е в гръцката Суперлига да се канят елитни европейски съдии всеки път, когато дойдат плейофите или в дербитата от редовния сезон.

И в този случай целта бе да се назначи независим, външен арибтър, но никой не предполагаше, че той ще се почерпи по пътя между Варшава и Атина.