Лудогорец изживява трудни дни на старта на новия сезон с две загуби от първите два мача - 0:2 от косовския Балкани в първа квалификация на Шампионската лига, последвано от 1:3 срещу Крумовград в откриващия кръг от първенството.

И двете са поправими, разбира се, но докато в шампионата има още десетки двубои, шансът срещу косоварите е само един - в сряда в реванша.

И ако играта и резултатите не са особено позитивни знаци за шампиона на България, един такъв под формата на поличба, може да се види в съдийското назначение за мача с Балкани.

Той ще е ръководен от Лука Пайрето, италиански елитен рефер. Син на Пиерлуиджи Пайрето, който свири един незабравим за България мач - през юни 1995-а, когато в София обърнахме Германия от 0:2 до 3:2.

Иронично и символично, може би, точно такъв обрат трябва на Лудогорец в сряда. Пак под свирката на човек с фамилия Пайрето, макар и 28 години по-късно.

Реферът е на 39 години, ръководи двубои в Серия А от седем сезона.

Не се церемони, извадил е 13 червени картона в елита на италианския футбол (83 общо в кариерата му). Не се притеснява да изгони или предупреди дори личности като Жозе Моуриньо, с когото влезе в серия диалози на дербито Лацио - Рома преди година.

 

ИЗБРАНО