Съдийската комисия към Българския футболен съюз излезе с позиция относно спорната ситуация от края на мача между Етър и ЦСКА.

Тогава изравнителен гол за Етър бе отменен след дълго преразглеждане на ситуацията с ВАР, като в крайна сметка ЦСКА успя да удържи преднината си и да спечели с 1:0.

Голът бе отмнен заради засада на направилия асистенция Николай Янков, а ситуацията така не бе повторена добре в телевизионното предаване на двубоя, а единственият стопкадър изглеждаше доста съмнителен.

На него се създаваше впечатление, че линията на засадата не е нарисувана успоредно на линията на наказателното поле, което породи достра претенции от страна на Етър, включително и отворено писмо към президента на БФС - Борислав Михайлов.

От Съдийската комисия внесоха яснота около случилото се и заявиха, че отсъждането е правилно. Проблемът е бил в ъгъла на камерата при предоставеното повторение. Комисията внася уточнение, че въпросният стопкадър не е този, заради който е отменен гола, а грешката на ВАР арбитрите е в предоставянето на грешен стопкадът на телевизията.

Снимка: Стопкадър Диема

Ето какво написа Съдийската комисия:

"Във връзка с обществения интерес, възникнал около отсъжданията на съдийската бригада на мача от ППЛ между Етър и ЦСКА-София и постъпилото в БФС писмо от г-н Даниел Панов, Съдийската комисия държи да внесе следните уточнения:

Решенията на съдийската бригада в този двубой са напълно коректни, а причина за възникналата полемика е грешният кадър, който VAR съдията Ивайло Ненков е подал към телевизионния оператор при ситуацията за отменения гол на Етър в края на двубоя. Съдийската комисия анализира действията на VAR съдията, чиито права ще бъдат спряни.

СК изразява категорично становище, че компютърните графики, които показват ситуациите за засада, не могат да бъдат манипулирани".