Съдийската комисия към Българския футболен съюз излезе с официална позиция по повод обвиненията на Венцеслав Стефанов.

Босът на Славия, който е и член на Изпълкома, нарече реферът Ивайло Стоянов - "помияр".

Причина за обидните думи бе мачът между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА (1:2), в който съдийската бригада не зачете чист гол на пловдивчани, след който "червените" спечелиха мача и си осигуриха място в тройката и почти сигурна европейска квота.

Съдийската комисия защити рефера Стоянов и осъди острите думи на Стефанов.

"Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че "помияр" е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище:

СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала.

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща "Локомотив" (Пловдив) - "ЦСКА - София", както и ситуацията с отсъдения наказателен удар. Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството.

Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях".