Манчестър Сити победи Уотфорд с 3:1 в мач от 30-ия кръг на Висшата лига.

Така осем кръга преди края на първенството, шампионите имат преднина от 4 точки пред Ливъпрул, който обаче е с мач по-малко.

В днешния двубой Сити имаше тотална доминация през всичките 90 минути и заслужи победата си, но сериозен съдийски гаф остави горчив привкус в нея.

През първото полувреме "гражданите" не успяха да стигнат до гол, но второ започна вихрено, и в първите му 15 минути резултатът бе 3:0.

Откриващият гол, който падна в първите секунди след подновяването на играта обаче бе доста скандален.

Агуеро отклони топката към Рахим Стърлинг, но бранител на Уотфорд достигна първи до нея и я изчисти, но тя се удари в крака на Стърлинг и влезе във вратата.

Страничният съдия вдигна флага си, при това правилно, защото Стърлинг се намираше в засада, когато Агуеро отклони топката към него.

Тогава се намеси главният рефер, който зачете попадението, защото бранител на Уотфорд игра първи с топката. Доста спорно решение, защото намиращият се в засада Стърлинг бе на сантиметри от него и определено влияеше на играта.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Голът и споровете около него объркаха играчите на Уотфорд и в рамките на осем минути, Стърлинг вкара нови два гола.

Така след час игра победата на Сити изглеждаше сигурна.

Жерар Делофелу успя да върне един гол с единствения удар на Уотфорд в мача, но "стършелите" така и не застрашиха вратата на Едерсон до края.